Hjem - Lions Hammer Bakker

Barn af Vendsyssel

Fire lokale skribenter fortæller deres historie i
”Barn af Vendsyssel Nr 22”

Tirsdag den 29. oktober udkom de nordenfjordske Lions-klubbens 22. udgave af ”Barn af Vendsyssel”. Det markerede de to lokale Lions-klubber Hammer Bakker og Hammerpigerne med en reception i Egnsmindesamlingen i Sulsted, hvor bl.a. to af dette års i alt 18 skribenter i ”Barn af Vendsysse nr. 22l”, Bodil Hauge og Leif Christoffersen var til stede.

Den nye ”Barn af Vendsyssel” indeholder - som de 21 tidligere udgaver af bogen - en bred vifte af læseværdige historier om livet i og udenfor Vendsyssel. Der er flere lokale skribenter. Det er bl.a. Bodil Hauge fra Tylstrup, der bl.a. andet fortæller om en barsk og uhyggelig oplevelse under krigen. Leif Christoffersen der er født og opvokset i Sulsted, fortæller om de lokale musikhelte fra ”Kalle Klisters Rockshow” og bandets meritter. Henning Bitsch fra Uggerhalne leverer en hæsblæsende historie om sit liv med hele verden som aktionsplads, mens nyligt afdøde Børge Adamsen fra Sulsted, der i en årrække var redaktør på bogen, har leveret forordet til den nye udgave. Han fortæller selve historien om bogen "Barn af Vendsyssel". Udviklingshistorier.

Tidsmæssigt starter nogen af historierne med beretninger fra 30’erne og livet under krigen, men hovedvægten er efterhånden kommet op i 50’erne og frem efter. Adskillige udviklingshistorier bliver anskueliggjort. Det gælder eksempelvis landbrugets udvikling med udgangspunkt på Dronninglund Hovedgård - og set gennem en lokal journalists virke. Henning Bitsch skriver om den teknologiske revolution, som for eksempel udviklingen af elbiler er et udtryk for. Den store verden og verdenspolitikken gennem ulandsarbejde og den kolde krigs afslutning - oplevet på nærmeste hold i Rusland - har også haft deltagelse af vendelboer.

Bogen kan købes for 238 kr.